Αλάτι Ιμαλαΐων αγνό και καθαρό

Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας όρος για το ορυκτό άλας (κοινώς γνωστό ως ορυκτό αλάτι) από το Πακιστάν, το οποίο διάφορες εταιρείες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία άρχισαν να πωλούν στις αρχές του 21ου αιώνα. Εξορύσσεται στην Khewra Salt Mine, το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο αλατιού στον κόσμο, που βρίσκεται στην Khewra, Jhelum District, Punjab και στο Πακιστάν στους πρόποδες του Salt Range, περίπου 300 χλμ από τα Ιμαλάια, και 160 χιλιόμετρα από το Ισλαμαμπάντ, και 260 χλμ από τη Λαχώρη. Το άλας μερικές φορές παρουσιάζεται σε ένα κοκκινωπό ή ροζ χρώμα, με ορισμένους κρυστάλλους να έχουν ένα υπόλευκο προς διαφανές χρώμα.

Το Αλάτι Ιμαλαΐων είναι αγνό και καθαρό εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ανέγγιχτο από πολλές από τις τοξίνες και τους ρύπους που διαποτίζουν το αλάτι των ωκεανών. Ωριμάζει τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια κάτω από έντονη τεκτονική πίεση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον μηδενική έκθεση σε τοξίνες και ακαθαρσίες. Είναι κλάσεις ανώτερο από το παραδοσιακό ιωδιούχο αλάτι και στα Ιμαλάια είναι γνωστό ως “λευκός χρυσός”.

Περιέχει τα ίδια 84 μέταλλα και στοιχεία, που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα.

Η μοναδική κυτταρική δομή του, του επιτρέπει να αποθηκεύει δονητική ενέργεια. Τα μέταλλα που περιέχει είναι σε κολλοειδή μορφή, που σημαίνει ότι είναι πολύ μικρά και έτσι απορροφούνται εύκολα από τα κύτταρά μας.

Συμβουλή: Κυκλοφορούν πολλά στην αγορά. Για να επιλέξετε το αυθεντικό αλάτι Ιμαλαΐων, δοκιμάστε το! Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αλμυρό.

Πηγές: http://el.wikipedia.org, http://thesecretrealtruth.blogspot.com