Οι γίγαντες της βιομηχανίας αναψυκτικών συμμαχούν στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες παραγωγής αναψυκτικών έχουν συμφωνήσει να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης των θερμίδων από τα ζαχαρούχα ποτά περίπου 20% κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετία μείωνοντας το μέγεθος τους και προωθώντας τις υγιεινές επιλογές.

Η Coca-Cola Company, η PepsiCo Americas Beverages, και η Dr Pepper Snapple Group δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κρίσης της παχυσαρκίας καθοδηγόντας τους καταναλωτές μακριά από τα ζαχαρούχα ποτά φορτωμένα με “κενές θερμίδες”.

“Αυτή είναι η ενιαία μεγαλύτερη εθελοντική προσπάθεια από τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και αξιοποιεί τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο μάρκετινγκ, την καινοτομία και τη διανομή,” δήλωσε η Σούζαν Neely, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Beverage Association. “Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει να μετατραπεί το τοπίο ποτών στην Αμερική. Χρειάζονται σοβάρες προσπάθειές από όλους μας ώστε να παρέχουμε στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές, μικρότερες μερίδες και λιγότερες θερμίδες σε ένα φιλόδοξο νέο επίπεδο.”

Πηγή: http://www.webmd.com