Ο χορός ως μέσο θεραπείας

Η θεραπεία χορού, ή η θεραπεία μετακίνησης χορού είναι η χρήση της μετακίνησης του σώματος, με σκοπό την συναισθηματική και κοινωνική έκφραση. Είναι μια μορφή εκφραστικής θεραπείας. Η θεραπεία χορού είναι βασισμένη στην προϋπόθεση ότι το σώμα και το μυαλό είναι αλληλένδετα και ότι η κατάσταση του σώματος μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη διανοητική και συναισθηματική υγεία.

Καταρτισμένοι θεράποντες χορού βοηθούν τους ανθρώπους με τα διανοητικά και συναισθηματικά προβλήματα που προκύπτουν από την ένταση μυών για την εξωτερίκευση των ανθρώπινων συναισθημάτων, ώστε να μεταχειριστούν τα προβλήματα της ζωής. Η θεραπεία μετακίνησης χορού είναι ένας τρόπος, με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εκφράσει συναισθήματα ασυνείδητα, δεδομένο ότι ο χορός ενδιαφέρεται συνήθως για τα αισθητικά αποτελέσματα της μετακίνησης. Αυτή η επέμβαση είναι με οποιαδήποτε μορφή μετακίνησης.

Η θεραπεία χορού χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα άτομα με πολλές μορφές προβλημάτων, δεδομένου ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χορό σαν βάση για τη αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές θεραπείας χορού.

Πηγή: http://el.wikipedia.org