Το iWatch στην Apple στην υπηρεσία της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης

Ιδού τι μπορεί να κάνει το smart watch της Apple σε σχέση με την παρακολούθηση της φυσικής σας κατάστασης.

Μπορεί να σας κάνει να κινηθείτε περισσότερο

Η εφαρμογή παρακολούθησης της δραστηριότητας εμφανίζει ένα “δαχτυλίδι δραστηριότητας” το οποίο αποτελείται από τρεις ομόκεντρους κύκλους που απεικονίζουν το πόσο κινείστε κατά τη διάρκεια της μέρας (δείτε το ρολόι στο αριστερό τμήμα της φωτογραφίας που εμφανίζεται παρακάτω.

apple-watch-activity-fitness

Ο κύκλος “Move” καταγράφει τις θερμίδες που καίτε αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το επιταχυνσιόμετρο του ρολογιού, ο κύκλος “Exercise” μετρά όλες εκείνες τις δραστηριότητες που κάνετε κατά τη διάρκεια της μέρας και είναι πιο έντονες από ένα απλό περπάτημα (ο στόχος είναι 30 λεπτά τέτοιας δραστηριότητας την ημέρα) και ο κύκλος “Stand” επιβεβαιώνει πως έχετε σταθεί όρθιοι για τουλάχιστον ένα λεπτό ανά ώρα τις τελευταίες 12 ώρες. Το ρολόι κάθε εβδομάδα θα προσαρμόζει τον στόχο της δραστηριότητας σας βάση του ιστορικού που έχει καταγράψει έως εκείνη την ώρα ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε εσείς τον στόχο ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Τέλος θα σας υπενθυμίσει να σηκωθείτε αν διαπιστώσει πως κάθεστε πάρα πολύ.

Το iWatch μπορεί να καταγράψει προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, περπάτημα και ποδήλατο. Ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταγράψει τον καρδιακό σας ρυθμό με τους ειδικούς αισθητήρες που έχει στο πίσω μέρος.

Πηγή: http://news.health.com