Τα οφέλη των πίτουρο βρώμης

Εάν ανησυχείτε για τη χοληστερίνη σας, θέλετε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από καρδιακή νόσο ή άλλες χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να εξετάσετε την προσθήκη πίτουρου βρώμης στη διατροφή σας. Το πίτουρο βρώμης είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας. Ταυτόχρονα παρέχει μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία σας. Για να εκμεταλευτείτε κατά το μέγιστο όσα σας προσφέρει κάντε το μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Χοληστερίνη

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του πίτουρου βρώμης είναι η ικανότητά του να μειώνει τη χοληστερόλη. Σε μια μελέτη από τους Braaten et al, η βήτα-γλυκάνη, η κύρια διαλυτή ίνα στο πίτουρο βρώμης βοήθησε σε σημαντική μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL “κακής” χοληστερόλης. Η ίνα στο πίτουρο βρώμης προσδένεται με πλούσια σε χοληστερόλη χολή για να αυξήσει την ποσότητα της χοληστερόλης που εκκρίνεται. Το πίτουρο βρώμης βοηθά επίσης στη μείωση της ποσότητας χοληστερόλης που απορροφάται από τις τροφές που τρώτε. Μείωση της χοληστερόλης μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η συσσώρευση επικίνδυνων πλακών στις αρτηρίες σας.

Απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, βάζοντας στο διαιτολόγιο σας πίτουρο βρώμης μπορεί να βοηθήσει. Σύμφωνα με τον JL Slavin, καθηγητή και εμπειρογνώμονα διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, οι φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν στην προωθήση της απώλειας βάρους με την απορρόφηση του νερού, όπως η τροφή περνά μέσα από το έντερο, προκαλώντας αύξηση του όγκου και δημιουργώντας μια αίσθηση της πληρότητας. Η ίνες καθυστερούν την πέψη και απορρόφηση της τροφής, καθυστερώντας έτσι την πείνα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Πηγή: http://www.livestrong.com/article/352095-the-benefits-of-oat-bran/

Leave a Reply