Τα θρεπτικά συστατικά του σκόρδου

Για αιώνες το σκόρδο αποτελεί λαϊκό μύθο. Τα αρχαία χρόνια πίστευαν πως η έντονη μυρωδιά του σκόρδου έδινε σε όσους το έτρωγαν δύναμη, ζωντάνι και κουράγιο. Το σκόρδο το χρησιμοποιούσαν στην ταρίχευση, για την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων και για τη θεραπεία όλων των ασθενειων από απλό κρύωμα έως τη φυματίωση και ορθοπαιδικά προβλήματα.

Ακόμα και στους μοντέρνους καιρούς, το σκόρδο θεωρείτε ακόμα σαν υγιές τρόφιμο με θεραπευτικές ιδιότητες. Αν και το σκόρδο είναι μια θρεπτική τροφή, πολλοί ισχυρισμοί γύρω από αυτό δεν υποστηρίζονται από την έρευνα.

Το σκόρδο είναι ένα μέλος του γένους Allium και ταξινομείτε ως Allium Sativa. Ο βολβός του σκόρδου καλύπτεται με ένα λεπτό, λευκό, ξερό εξωτερικό δέρμα και αποτελείται από επιμέρους τμήματα που ονομάζονται σκελίδες. Κάθε σκελίδα καλύπτεται σε ένα λευκό μανδύα.

Το σκόρδο είναι πολύ δημοφιλής στη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Μεσογείου, την Ινδία και την Κίνα. Στην Αμερική, εκακοντάδες εκατομμύρια κιλά σκόρδου καταναλώνονται κάθε χρόνο και η χρήση του συνεχώς αυξάνεται.

Το σκόρδο χαρακτηρίζεται από έντονη γεύση και μυρωδιά, που απορρέουν από τις ενώσεις του θείου. Αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους αρωματικούς παράγοντες για μια ποικιλία από πιάτα.

Θρεπτικά Συστατικά ανά μερίδα (3,0 g)

Θερμίδες 5
Θερμίδες από λιπαρά 0
Λιπαρά 0g 0%
Κορεσμένα λιπαρά 0g 0%
0mg Νάτριο 0%
Χοληστερόλη 0mg 0%
Υδατάνθρακες 1g 0%
Διαιτητικές Ίνες 0g 0%
σάκχαρα 0g
πρωτεΐνη 0g
Βιταμίνη Α 0%
Βιταμίνη C 2%
Ασβέστιο 0%
Σίδηρος 0%
* Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Πηγή:  http://www.webmd.com/food-recipes/vegetable-month-garlic

Leave a Reply