Περπάτημα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην Αθήνα, κάτι που οι περισσότεροι έχουμε κάνει είναι ο περίπατος στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πολλές φορές εξελίσσεται σε γύρο του ιερού βράχου της Ακρόπολης, μια διαδρομή με εκκίνηση της περισσότερες φορές το σταθμό του Θησείου, το Μοναστηράκι ή τη στάση μετρό της Ακρόπολης και τερματισμό το ίδιο σημείο.

7 χιλιόμετρα και μερικές εκατοντάδες μέτρα γεμάτα εικόνες και ιστορία.

Ποιος ξέρει ίσως το σημείο ισχύει πως τα σημεία που επέλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες να χτίζουν τους ναούς ήταν σημεία με μεγάλη ενέργεια. ακόμα όμως και εάν αυτό δεν ισχύει ο βράχος της ακρόπολης είναι ένα το ομορφότερο σημείο στο κέντρο της Αθήνας. Το μικρόκλιμα που δημιουργεί ο κατάφυτος λόφος Φιλοπάππου σε συνδυασμό με το πράσινο της Ακρόπολης κάνει την ατμόσφαιρα και τη θερμοκρασία ευχάριστη και αναζωογονητική.

Η διαδρομή διατηρεί τη μαγεία της κάθε εποχή. Χειμώνα ή καλοκαίρι έχει να σας χαρίσει κάτι διαφορετικό, δεν θα είναι λίγες η φορές που περπατώντας τη διαδρομή θα αντικρίσετε πλανόδιους καλλιτέχνες να διασκεδάζουν τους περαστικούς, εκθέσεις βιβλίου και ανοιχτές συναυλίες. Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο μαγικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και του Πάσχα χαρμόσυνο και κατανυκτικά αντίστοιχα.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε τη διαδρομή και να την εντάξετε πρόγραμμα της άσκησης σας. Περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο ή ποδήλατο ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή τη διαδρομή.

Συναντική Ομάδα Holistic Fitness