Μηλόξυδο και Υγεία

Πιθανόν να έχετε ένα μπουκάλι ξύδι μήλου μηλίτη στο ντουλάπι σας αυτή τη στιγμή. Είναι ένα νόστιμο συστατικό για τουρσιά, μαρινάδες, και dressing σαλάτας, αλλά είναι επίσης καλό για σας;

Ως μια λαϊκή θεραπεία, το μηλόξυδο θεωρείται πως θεραπεύιε τα πάντα, από τη γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα. Πολλά από τα υποτιθέμενα οφέλη της είναι αναπόδεικτα, αλλά μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι προσθέτοντας λίγο από αυτό το ξινό υγρό στη ζωή σας μπορεί να υπάρξουν κάποια οφέλη για την υγεία σας.

Μηλόξυδο και απώλεια βάρους

Ίσως να έχει φτάσει στα αυτιά σας ότι το μηλόξυδο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Δυστυχώς υπάρχουν πολύ λίγες έρευνες για αυτό.

Η μόνη μελέτη που έχει γίνει πάνω στον άνθρωπο την ιδέα στον άνθρωπο έγινε στην Ιαπωνία. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 175 παχύσαρκα αλλά και υγιή άτομα που κατανάλωναν ξύδι ή νερό καθημερινά για 12 εβδομάδες. Η διατροφή τους ήταν παρόμοια και όλοι συμπλήρωναν ημερολόγιο με τα τρόφιμα που κατανάλωναν κάθε ημέρα. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως εκείνοι που χρησιμοποιούνται ξύδι είχαν χάσει περισσότερο βάρος. Κατά μέσο όρο, η ομάδα που είχε καταναλώσει ξύδι είχε χάσει 1-2 κιλά κατά τη διάρκεια της περιόδου 3 μηνών. Τα οποία όμως πήραν πίσω μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι το ξύδι μπορεί να επηρεάσει ορισμένα γονίδια που εμπλέκονται στη διάσπαση των λιπών.

Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ισχυρό, λέει Σικάγο διαιτολόγος Debbie Davis, RD.

“Μπορεί να έχει κάποια οφέλη από την άποψη της απώλειας βάρους, αλλά σίγουρα δεν είναι μια γρήγορη λύση,» λέει ο Davis.

Πηγή: http://www.webmd.com