ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ Η σύγχρονη μέθοδος για υγεία, ευτυχία και μακροζωία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ

Mε τον όρο Μακροβιοτική, εννοούμε την τέχνη του να ζούμε με υγεία και μακροζωία, μέσα από την κατανόηση του εαυτού μας, του περιβάλλοντός μας, της τροφής μας και του τρόπου ζωής μας. Να κατανοούμε και ν’ ακολουθούμε την συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση των πραγμάτων γύρω μας. Να ζούμε σε αρμονία με τους Συμπαντικούς νόμους.

Η Μακροβιοτική θεώρηση, βλέπει την ασθένεια ως προσπάθεια του οργανισμού να επανέλθει σε μία ισόρροπη κατάσταση. Υποστηρίζει ότι με την αλλαγή του τρόπου ζωής (lifestyle) και διατροφής, μπορούμε να αλλάξουμε τα κύτταρά μας και να αναστρέψουμε την γήρανση και τον εκφυλισμό των κυττάρων μας και να ζήσουμε έτσι μία χαρούμενη, υγιή κι ελεύθερη ζωή, για πολλά χρόνια…

Βασίζεται στις διδασκαλίες του Ιπποκράτη, σε θέματα διατροφής και υγιεινής, αφού αυτός ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο «Μακροβιοτική». Σύγχρονοι Ιάπωνες δάσκαλοι έδωσαν πνοή σε μία νέα διδασκαλία που ακολουθεί το «μέσο δρόμο» ανάμεσα στην ανατολική και δυτική φιλοσοφία και στάση ζωής.

Η Μακροβιοτική εξηγεί τα πάντα μέσα από την ενεργειακή ισορροπία των 2 συμπαντικών δυνάμεων «Γιν και Γιανγκ», οι οποίες όταν βρίσκονται σε ισορροπία, επιφέρουν αρμονία και υγεία σε όλα τα επίπεδα.
Διδασκαλία της σύγχρονης Μακροβιοτικής άποψης

Η σύγχρονη Μακροβιοτική διδασκαλία, ξεκίνησε από την έρευνα του George Ohsawa (1893-1966), ο οποίος θεραπεύθηκε από τελικό στάδιο φυματίωσης σε ηλικία 18 ετών. Ερεύνησε την θεωρία της μακροβιοτικής του Sagen Ishizuka (1850-1910) που συνδύαζε την ισορροπία μεταλλικών αλάτων, I-Ching, Γιν & Γιανγκ και άλλες αρχαίες ανατολίτικες θεωρίες.

Αφιέρωσε τη ζωή του στη διδασκαλία της Μακροβιοτικής έως ότου απεβίωσε.
Ο Michio Kushi, ήταν από τους στενότερους μαθητές του. To 1947, σε ηλικία 20 ετών εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Kushi Institute στη Μασαχουσέτη.

Στην Ευρώπη υπάρχουν σημαντικοί δάσκαλοι, μαθητές του Μίτσιο Κούσι, που διδάσκουν εδώ και δεκαετίες, συνεχίζοντας το έργο του, όπως οι: Adelbert & Wieke Nelissen, Jeanne van den Heuvel, Fransisco Varatojo, Patricio de Paredes κα

holistic fitness team