Μαγειρεύοντας με βότανα

Τα βότανα “υγιεινά πρόσθετα” που δεν αυξάνουν τη θερμιδική αξεία των γευμάτων σας. Φανταστείτε πόσο λιγότερο γευστικά θα ήταν τα φαγητά έαν δεν υπήρχε το θαύμα των βοτάνων. Πως θα ήταν η πέστο χωρίς βασιλικό ή ένα μεξικάνικο πιάτο χωρίς κόλιανδρο; Τα βότανα “ανεβάζουν” γευστικά όλα τα πιάτα είτε πρόκειται για μια απλή ομελέτα, μια σαλάτα, τα ψητά λαχανικά, μια βινεγκρέτ είτε για ένα πιάτο με ελκεκτό μοσχαρίσιο φιλέτο.

Τα βότανα κάνουν το όνειρο όσων κάνουν δίαιτα πραγματικότητα! Αυτά τα λεπτά φύλα που ξεχειλίζουν από άρωμα και γεύση τι στιγμή που δεν περιέχουν ούτε μια θερμίδα και χαρακτηρίζονται από πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων.

Τα βότανα αποτελούν εκπληκτικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να καλύψετε τα γευστικά κενά που αφήνει η μειωμένη χρήση λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού στις αγαπημένες σας συνταγές. Επίσης μπορεί να βοηθήσουν άτομα που δεν είναι φίλοι των λαχανικών να τα αγαπήσουν δημιουργώντας ένα εντελώς νέο γευστικό συνδυασμό.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του να αρωματήσετε γεναιόδωρα με βότανα και μπαχαρικά τις συνταγές σας είναι ότι μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται ικανοποιημένοι με το λιγότερο φαγητό. Γεύματα με γεμάτη γεύση τείνουν να είναι πιο ικανοποιητικά, και αν τρώτε αργά, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο λίγη τροφή πραγματικά χρειάζεστε για να αισθανθείτε το αίσθημα της πληρότητας.

Συνταντική ομάδα Holistic Fitness

Πηγή: http://www.webmd.com