Η αλήθεια για το νερό καρύδας

Χαμηλό σε θερμίδες λιπαρά και χοληστερόλη. Περιέχει περισσότερο κάλιο από τέσσερις μπανάνες και είναι σούπερ ενυδατικό. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά οφέλη που αποδίδονται στην κατανάλωση νερού καρύδας.

Η ζήτηση του έχει εκτοξευθεί στα ύψη, προωθείται από την διασημότητες και αθλητές, υπόσχεται σωματική ενυδάτωση ενώ προστατεύει από τον καρκίνο και τις πέτρες στα νεφρά.

Νερό καρύδας έχει λιγότερη ζάχαρη από πολλά αθλητικά ποτά και πολύ λιγότερη ζάχαρη από τα αναψυκτικά και κάποιους χυμούς φρούτων. Το απλό νερό καρύδας θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη επιλογή για τους ενήλικες και τα παιδιά που ψάχνουν για ένα ποτό που είναι λιγότερο γλυκό. Αλλά μην το παρακάνετε, λέει η Lillian Cheung, DSc, RD, του Harvard School of Public Health. Ένα ποτήρι έχει 60 θερμίδες και αν πίνετε πολλά σε μια μέρα, οι θερμίδες μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους» λέει ο Cheung.

Είναι καλό να επιλέγετε σκέτο νερό καρύδας και να μην επιλέγετε νερό καρύδας με προσθήκη ζάχαρης ή χυμούς, τα οποία δεν είναι διαφορετικό από τα άλλα ζαχαρούχα ποτά.

Πηγή: http://www.webmd.com