Αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη διατροφική αξία της Κορινθιακής Σταφίδας

Η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας έχει εκπονήσει ερευνητικό πρόγραμμα και κλινικές μελέτες με σκοπό την ανάδειξη των συστατικών της Κορινθιακής Σταφίδας και των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στην υγεία του ανθρώπου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Ειδικότερα, η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως μόλις το 11% των ανθρώπων σε Ευρώπη και Αμερική καταναλώνουν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών. Έτσι, τα βιοδραστικά συστατικά που προσλαμβάνουν δεν είναι αρκετά για τη διατήρηση της καλής υγείας και την προστασία από ασθένειες. Η σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικά όμοια με αυτά των φρέσκων φρούτων που συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων.

Δείτε την εργασία (paper)

Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα φρούτο μετρίου γλυκαιμικού δείκτη. Μπορεί να καταναλωθεί σε μικρή ποσότητα ακόμη και από διαβητικούς ασθενείς αντί γλυκίσματος, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Δείτε την εργασία (paper)

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η σταφίδα μπορούν να μειώνουν τον κίνδυνο για κακοήθειες του στομάχου και του παχέος εντέρου. Έτσι, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, τα αντιοξειδωτικά της σταφίδας μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού μας συστήματος.

Δείτε την εργασία (paper)

Chemopreventive properties of raisins originating from Greece in colon cancer cells (paper)

Πηγή: Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας

Leave a Reply