Πεζοπορία: Απαραίτητος εξοπλισμός για προστασία από τη βροχή

Κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με λιακάδα αλλά μπορεί να βρέξει στη συνέχεια, είδικά τους μήνες της άνοιξης και του θέρους. Κάθε πεζοπόρος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος αφού ο καιρός μπορεί να αλλάξει δραστικά. Ως εκ τούτου, έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Τα αδιάβροχα μπουφάν και τα αδιάβροχα παντελόνια είναι ο συνήθης εξοπλισμός. Όντας αδιάβροχα το παντελόνι και το μπουφάν χρησιμεύει αποτελεσματικά για την προστασία. Παρά τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρακτώδεις βροχές θα σας κρατήσουν στεγνό, άνετο και προστατευμένο από τα διάφορα στοιχεία του καιρού.

Όταν θα αγοράζετε αδιάβροχο τζάκετ να πάρετε ένα με κουκούλα, αυτή είτε να είναι αφαιρούμενη είτε μόνιμη.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι το μήκος των μανικιών. Πάντα επιλέγετε μακρυά μανίκια με ρυθμιζόμενο τελείωμα ώστε να καλύψουν τα χέρια σας έως τα άκρα.

Στην ένωση ανάμεσα στο παντελόνι και στο τζάκετ δεν θα πρέπει να υπάρχει κενό και το ένα να καλύπτει το άλλο. Ωστόσο το παντελόνι και το τζάκετ θα πρέπει να αναπνέουν για να φεύγει ο ιδρώτας.

Εκτός απο τα αδιάβροχα παντελόνια και τζάκετ, τα νάϋλον πόντσο είναι επίσης μια προστασία απο τα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο είναι κατάλληλα μόνο για βροχή και όχι για καταιγίδες. Τα πόντσο κυματίζουν αρκετά σε δυνατούς άνεμους, παρ’όλα αυτά επιτρέπουν τη ροή του αέρα.

Όλα τα υλικά για την προστασία απο την βροχή θα πρέπει να χωράνε στο σακίδιο σας. Επιπλέον θα πρέπει να είναι ελαφριά. Συνολικά θα πρέπει να είναι ελαφριά, αδιάβροχα, διαπνέοντα και αντιανεμικά.

Πηγή: http://www.snowguide.gr