Κανέλα: Τα οφέλη για την υγεία μας

H κανέλα εκτός από το υπέροχο άρωμά της και την ιδιαίτερη γεύση που δίνει σε φαγητά, γλυκά και ροφήματα, προσφέρει τεράστια οφέλη στον οργανισμό, καθώς η σύνθεσή της περιλαμβάνει ευεργετικές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Σε επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, ανακαλύφθηκε πως αν οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 καταναλώνουν συμπληρώματα κανέλας, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί όταν ξυπνάνε, σε αντίθεση με όσους δεν τα καταναλώνουν.

Στη μαγειρική υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κανέλας, η Κεϋλάνης  (Cinnamomum verum) και η Cassia κανέλα (Cinnamomum aromaticaum και Cinnamomum burmannii), με την πρώτη να θεωρείται η πιο δημοφιλής… για τη γεύση μας.

arroz-con-leche-ii
Προσθέστε κανέλα στο φαγητό, στα γλυκά, στον καφέ, στο γιαούρτι και σε ό,τι άλλο εσείς θέλετε και επωφεληθείτε από τις μαγικές ιδιότητές του

Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για μια ευρεία γκάμα περιστατικών επιβλαβών για την υγεία, από το απλό κρυολόγημα έως διάφορες παθήσεις που απειλούν σοβαρά τον ανθρώπινο οργανισμό:

  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
  • Καταπολεμά τη χοληστερίνη
  • Προστατεύει από το Πάρκινσον
  • Βοηθά στους πόνους της περιόδου
  • Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
  • Ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα
  • Βοηθά στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία
  • Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
  • Είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
  • Βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
  • Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου
  • Καθυστερεί τον ρυθμό γαστρικής κένωσης
  • Βοηθά στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων
  • Καταπολεμά τις ημικρανίες
  • Βοηθά στην καύση του λίπους
  • Βοηθά την πέψη
  • Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα

Έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας απέδειξε πως το εκχύλισμα της κανέλας συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και της καρδιοπάθειας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Εκτός από το μαγείρεμα, η κανέλα χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά και για ιατρικούς σκοπούς. Τα αιθέρια έλαια της κανέλας χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, καθώς και σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές.

Προσθέστε κανέλα στο φαγητό, στα γλυκά, στον καφέ, στο γιαούρτι ή σε ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε και επωφεληθείτε από τις μαγικές ιδιότητές του.

HOLISTIC FITNESS TEAM