Σύμφωνα με μελέτη του Harvard, η γενετική επιτρέπει να διαπιστώσουμε εάν η κατανάλωση τηγανισμένων τροφών θα οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.
Μετά από ανάλυση στοιχείων οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση τηγανισμένων τροφών πάνω από τέσσερις φορές την εβδομάδα έχει διπλάσια επίπτωση στην αύξηση του βάρους ατόμων με γενετική προδιάθεση παχυσαρκίας σε σύγκριση με άτομα που δεν έχουν γενετική προδιάθεση.
Σαν να μην φτάνει αυτό οι επιστήμονες κατέληξαν πως όσο μεγαλύτερος είναι αριθμός γονιδίων υπεύθυνος για την παχυσαρκία, τόσο περισσότερο θα καταναλώνετε τηγανισμένες τροφές.
Τα ευρήματα αυτά δίνουν μια εξήγηση στο γιατί οι κακές διατροφικές συνήθειες των Αμερικάνων δεν επηρεάζουν στον ίδιο βαθμό ολόκληρο τον πληθυσμό.
Ο Claude Bouchard, διευθυντής γενετικής και διατροφής στο “Human Genetics Laboratory” του Pennington Biomedical Research Center του Baton Rouge, La. μας λέει πως “Οι διατροφικές μας συνήθειες και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μετατρέπει την παχυσαρκία σε επιδημία, δυστυχώς η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή της συμπεριφοράς δεν είναι το ίδιο ισχυρή για όλους μας.” λέει ο Bouchard, και συνεχίζει, “Επιπλέον έχουμε μια βιολογική προδιάθεση που για κάποιους είναι σχεδόν αμελητέα ενώ για άλλους είναι πολύ ισχυρή και πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο που προκαλεί η κακή διατροφική συμπεριφορά.”
Συντακτική ομάδα Holistic Fitness
Πηγή: http://www.webmd.com