Καταναλώνουμε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες χωρίς να γνωρίζουμε σε τι αναλογίες πρέπει να τις συνδυάζουμε κι αν επηρεάζουν ή όχι το βάρος μας.
Ο οργανισμός προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, απαιτεί ενέργεια, την οποία παίρνει από τις τροφές. Οι υδατάνθρακες την παρέχουν άμεσα, ενώ οι πρωτεϊνες σε δεύτερη φάση.
Οι υδατάνθρακες προσφέρουν ταχύτητα και βελτιστοποιούν το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ οι πρωτεΐνες δίνουν δύναμη και ενισχύουν τον μυικό ιστό, γι’ αυτό και τις καταναλώνουν ιδιαιτέρως οι αθλητές.
Από πού μπορεί να τροφοδοτηθεί ο οργανισμός με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες;
Από τα φρούτα, τα μακαρόνια, το ρύζι, τις πατάτες και το ψωμί μπορεί να πάρει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες από το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά (διάφορα είδη κρέατος), το ψάρι και ιδιαίτερα τον τόνο και τον σολομό και τέλος από τα αυγά και κυρίως τα ασπράδια.
Τα λαχανικά ναι μεν κάνουν για δίαιτα, δεν περιέχουν όμως σε μεγάλες ποσότητες υδατάνθρακες.
Παχαίνουν οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες;
Όχι! Αυτό που παχαίνει είναι η υπερβολή στη διατροφή.
Έτσι, η υπερβολική κατανάλωση υδατανθρακών και πρωτεΐνών οδηγεί στην αποθήκευσή τους ως λίπος.
HOLISTIC FITNESS TEAM